Arrangement

Mød Green Power Denmark på Folkemødet 2023

Green Power Denmark deltager i Folkemødet på Bornholm. Du kan møde os ved Klima- & Energiscenen (C35) og ved en række andre debatter fordelt over Folkemødets tre dage. Få det fulde overblik over Green Power Denmarks deltagelse.

Klima- og Energiscenen på Folkemøde 2022

Fra den 15. - 17. juni kan du møde Green Power Denmark under Folkemødet på Bornholm. Her er vi debatscenepartner på Folkemødet og står bag Klima- & Energiscenen sammen med Bornholms Energi og Forsyning og 12 andre partnere.

Klima- & Energiscenen byder på en lang række debatter, hvor vi tager de vigtigste debatter om den grønne omstilling, elektrificering af samfundet og diskuterer fremtidens energisystem.

Nedenfor kan du se en oversigt over alle debatter, hvor du kan opleve en kollega fra Green Power Denmark deltage i debat. 

Oversigten er opdelt i Green Power Denmarks deltagelse på selve Klima- & Energiscenen og i Klima- & Energiteltet samt ved andre debatter på Folkemødet.

Find det fulde program for Klima- og Energiscenen her og søg på Klima- og Energiscenen.

Green Power Denmarks debatter på Folkemødet
  • Torsdag
  • 12-12.45
    Link
    Åbning af Klima- og Energiscenen 2023
    Adm. direktør for Green Power Denmark, Kristian Jensen og formand for BEOF, Helle Munk Ravnborg åbner Klima- og Energiscenen med deres bud på de vigtigste grønne temaer på Folkemødet.


    Åbningen fortsætter med deltagelse af Ungeklimarådets forperson Nadia Gullestrup og politisk kommentator Lars Trier Mogensen. 
    Klima- & Energiscenen, C35
  • 13-13.30
    Link
    Forstå din elregning
    Kristian Rune Poulsen, chefkonsulent, Green Power Denmark og Kenneth R. H. Jeppesen, CFO i VERDO gennemgår en elregning fra A-Å.
    Klima- & Energiteltet, C36
  • 14.00-14.40
    Link
    Få hjælp til at sætte på energipolitikernes dagsorden
    Der er mange ideer til grøn omstilling, derfor har vi sat Kristoffer Böttzauw, direktør i Energistyrelsen og Thomas Aarestrup, direktør for kommunikation og public affairs i Green Power Denmark i stævne, så de kan komme med deres bud på om din idé kan komme på den politiske dagsorden.
    Klima- & Energiteltet, C36
  • 14.00-14.45
    Link
    Hvad er vejen frem i den grønne omstilling?
    Danmark var allerede godt i gang med den grønne omstilling, energispareindsatser og udbygningen af vedvarende energi, men i dag er der sat endnu større skub på i hele EU, og eventuel tvivl er gjort til skamme. Grøn og uafhængig energi er både vejen til en bæredygtig levevis og frihed. Panelet diskuterer vejen frem i den grønne omstilling.
    Fra Green Power Denmark Mette Rose Skaksen
    C5 - Det Konservative Folkeparti
  • 14.30-15.20
    Link
    Hvordan forenes udbygning af havvind med havbeskyttelse?
    En samtale til havs mellem miljøminister Magnus Heunicke (S), Maria Reumert Gjerding, præsident Danmarks Naturfredningsforening og Kristian Jensen, adm. direktør for Green Power Denmark, der stiller skarpt på biodiversiteten på havet og under havets overflade i lyset af den grønne omstilling, der er behov for også på havet.

    Skonnerten Freia, H13
  • 14.50-15.20
    Link
    Power-to-X I Løvens Hule
    Vi sender Power-to-X i Løvens Hule, hvor tre virksomheder pitcher deres idé til, hvordan Power-to-X kan omstille de sektorer, der kan elektrificeres direkte. Og så håber vi de kan overbevise de skarpe løver, som i år er publikum, om at investere i deres idé 
    Fra Green Power Denmark deltager Thomas Aarestrup, direktør for kommunikation og public affairs.
    Klima- & Energiscenen, C35.
  • 15.30-16.30
    Link
    Energieffektivitet – en løsning på både ude- og indeklima
    Energieffektivitet – den afgørende spiller i et 100% grønt energisystem? Danmarks elforbrug ventes at stige omkring 500 pct. frem mod 2050. Fra Green Power Denmark deltager Kristian Jensen.
    Public Connect, F5
  • 17.15-17.55
    Link
    Genanvendelse kan gøre vindenergi endnu mere bæredygtig
    Vind er en bæredygtig energikilde, men vindenergi rummer også udfordringer. Vi ser på løsninger.
    Fra Green Power Denmark deltager Jacob Klivager Vestergaard

    Klima- & Energiteltet, C36.
  • 17.15-18.00
    Link
    Fælles om fremtidens energiløsninger
    Krigen i Ukraine har resulteret i et fornyet europæisk fokus på energiuafhængighed og grøn omstilling. I EU har man gennem planen "REPowerEU" lagt vejen til energiuafhængighed fra Rusland. Og Danmark har, som et af de førende lande inden for vedvarende energi og effektivisering af energiforbruget, en helt særlig rolle at spille i den omstilling.
    Fra Green Power Denmark deltager Kristian Jensen
    Europa-Kommissionen, B3
  • 20.00-22.00
    Link
    VE DJ Battle på Klima- og Energiscenen
    Vi sætter musik til den vedvarende energi og udfordre relevante aktører til at komme med deres bud på det bedste track.
    Fra Green Power Denmark deltager Jacob Klivager
    Klima- & Energiscenen, C35.
  • Fredag
  • 10.30-10.55
    Link
    Hurtigere, hurtigere, hurtigere
    Sol, vind og Power-to-X: Hvorfor har vi så travlt - og hvorfor går det ikke hurtigere? Det spørg Lars Trier Mogensen om i et skarpt panel med blandt andre klimaminister Lars Aagaard (M).
    Fra Green Power Denmark Kristian Jensen.
    Klima- & Energiscenen, C35.
  • 10.30-12.00
    Link
    Vandretur med maritime uddannelser
    På land inviterer vi til walk and talk omuddannelsespolitik, mens vi går på Bornholms smukke kyststi. Hvordan sikrer vi kompetencer til den grønne omstilling? Hvad med trivsel og kvalitet på vores institutioner? Hvordan sikrer vi gode og attraktive veje i uddannelsessystemet - uanset baggrund?
    Fra Green Power Denmark deltager Jørgen S. Christensen
    Pop-up Strandvejen, B50
  • 11.00-12.00
    Link
    Not in my backyard - men hvor skal solcellen så stå?
    I Danmark kommer halvdelen af vores strøm fra vind- og solenergi. Hvorfor ikke det hele? Er det fordi solen ikke altid skinner? Er det fordi vi har bureakratiske love, som sløver processen? Eller er det på grund af grundejere, der ikke vil have deres udsigt ødelagt? Den Grønne Ungdomsbevægelse starter en samtale blandt deltagere og forskellig aktører, hvor vi sammen kan blive klogere på de dilemmaer, der står i vejen for 100% grøn strøm i Danmark.
    Fra Green Power Denmark Camilla Holbech.
    Lokation: H12 - Klimaskibet: Den Grønne Ungdomsbevægelse
  • 11.15-11.55
    Link
    Is Power-to-X Denmark’s new export adventure? 
    Come and find out if Power-to-X is Denmark’s nwe export adventure. 
    Fra Green Power Denmark Jan Hylleberg.
    Klima- & Energiteltet, C36.
  • 11.00-11.30
    Link
    Fremtidens arealanvendelse
    Der er allerede i dag kamp om arealerne. Hvordan prioriterer vi mellem de forskellige anvendelser? Kom og hør Connie Hedegaard, bestyrelsesformand i CONCITO udfordre et skarpt panel.
    Fra Green Power Denmark Thomas Aarestrup.
    Klima- & Energiscenen, C35.
  • 13.30-14.20
    Link
    Jensen og Klimaholdet
    Et veloplagt klimahold svarer på den grønne omstillings svære dilemmaer. Hør bla. Anne Paulin, ordfører for cirkulær økonomi for Socialdemokratiet, Jens Fossar Madsen, CEO hos Cerius og Radius Elnet, og Mette Østergaard chefredaktør, Berlingske komme med deres bud på svære og underholdende dilemmaer.
    Fra Green Power Denmark
     Kristian Jensen.
    Klima- & Energiscenen, C35.
  • 13.30-14.15
    Link
    Fra guldalderlandskab til energilandskab - del 1
    Energi-øer, solcelleparker og vindmøller. Det danske landskab og kysterne spiller en afgørende rolle i fremtidens energiforsyning. Men er et landskab af sorte solceller grimt? Og er et landskab med bølgende gyldent korn smukt? I denne spændende samtale udfordrer journalist Lars Trier Mogensen sammen med et bredt felt af spændende paneldeltagere blikket på det danske landskab.
    Fra Green Power Denmark deltager Camilla Holbech
    Calsbergfamilien, N12
  • 14.15-15-00
    Link
    Fra guldalderlandskab til energilandskab - del 2
    Debatten fortsætter om bl.a.: Æstetiske barrierer har stoppet mange projekter, og en vindmølle i baghaven er sjældent kærkommen. Kan vi acceptere et energilandskab fyldt med solceller, vindmøller og master, og kan kunsten hjælpe os med at give os svaret på, hvilke æstetiske kriterier, vi lægger til grund for vores opfattelse og planlægning af fremtidens landskaber?
    Fra Green Power Denmark deltager Camilla Holbech
    Calsbergfamilien, N12
  • 14.15-14.45
    Link
    Det nordiske energitrilemma
    Norden har en vision om at blive verdens mest bæredygtige og integrerede region. Sikker, billig og ren energi er afgørende for at realisere dette. Men med højere energipriser og den geopolitiske situation er der skabt usikkerhed om forsyningskæder, elnet-infrastruktur, kritiske råstoffer og teknologier: Kan vi fortsat nå vores klimamål samtidig med at vi sikrer en retfærdig, grøn omstilling?
    Fra Green Power Denmark deltager Mette Rose Skaksen
    Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd - A20
  • 15.30-16.15
    Link
    Europe's green leadership facing US protectionism
    The United States has marketed itself with its major Inflation Reduction Act, which provides significant government support of $370 billion to green American companies. The debate between Green Power Denmark's CEO Kristian Jensen and US Ambassador to Denmark, Alan Leventhal, will examine challenges and opportunities for the race for green technologies to be win-win and not a zero-sum game. What are the Biden administration's intentions and what will be the next move?
    Slægtsgaarden, K11
  • 17.15-17.55
    Link
    Panik ved elmåleren! Har vi strøm nok til næste vinter?
    Browout, blackout og strømmangel. Skal vi også frygte for forsyningssikkerheden til næste vinter? Det spørg vi om i et oplagt panel.
    Fra Green Power Denmark Kristian Rune Poulsen.
    Klima- & Energiteltet, C36.
  • Lørdag
  • 09.00-09-45
    Link
    Hvordan tegner vi fremtidens geopolitiske verdenskort?
    Geo- og handelspolitik er for alvor rykket op på agendaen hos både politikere, erhvervs- og investeringsfolk. For med Ruslands invasion af Ukraine og tiltagende spændinger mellem Kina og USA synger efterkrigstidens velkendte fortælling om samhandel og fredelig sameksistens måske på sidste vers. Det kan ændre rammerne for, hvordan vi fremover skal tilgå både sikkerheds-, handels- og klimapolitik. Vi samler nogle af landets dygtigste eksperter til en diskussion om fremtidens geopolitiske landkort herunder udfordringerne og mulighederne.

    Fra Green Power Denmark
     Kristian Jensen.
    PFA - G2
  • 10.00-10.45
    Link
    Vand til den grønne omstilling
    Der skal bruges meget vand til den grønne omstilling - PtX og geotermi - men er det et overset problem, eller er der styr på det? Og er der taget højde for grundvandet. Vi debatterer dilemmaerne i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling.

    Fra Green Power Denmark
     Jan Hylleberg.
    A14 - Drikkevandsteltet
  • 11.00-11.30
    Link
    Europas nye kraftværk? Hvad er fremtiden for Dansk havvind
    Åben-dør ordningen fik trukket håndbremsen, og det har skabt usikkerhed og en voldsom opbremsning for den danske udbygning. Spørgsmålet er derfor om Danmark stadig har ambitioner om at blive Europas havvind-mekka? Og kører vi fremad med speederen i bund, men med håndbremsen trukket? Er der rent er en fremtid for dansk havvind? Kom og hør om de dilemmaer og udfordringer som nogle af hovedaktørerne står overfor i udbygningen af det danske havvindseventyr–og om de muligheder og udfordringer der ligger forud; for Danmark og Europa.
    Fra Green Power Denmark, Thomas Aarestrup
    Klima- & Energiscenen, C35
  • 11.00-12.00
    Link
    Energiens dilemma: Forsyningssikkerhed eller grøn omstilling
    Invasionen af Ukraine har rystet verdens energimarkeder og forårsagede en energikrise i Europa. Der bliver fyret op for kul og gas fra nye kilder, efter sanktionerne mod Rusland. Nu står vi overfor en historisk udfordring: Vi skal både sikre, at Europas indbyggere har adgang til billig og pålidelig energi – samtidig med, at den grønne omstilling skal gennemføres. For hvad vælger vi, hvis vi bliver presset ud i at prioritere mellem de to?

    Fra Green Power Denmark
     Kristian Jensen.
    K7 - Den Geopolitiske
  • 12.00-13.00
    Link
    Hvem har ansvaret for at forhindre fremtidens katastrofer?
    De menneskelige og økonomiske omkostninger risikerer at blive enorme, hvis ikke vi får forhindret nogle af fremtidens truende katastrofer. Ikke mindst når det gælder klimaet, hvor omkostningerne allerede i dag opgøres i mange milliarder kroner årligt. Hvis det tal ikke skal løbe løbsk og hvis ikke de negative konsekvenser af stigende globale temperaturer skal stige, så skal der handles. Men hvem bærer egentligt ansvaret for at forhindre fremtidens katastrofer? Vi præsenterer deltageren for en række virkelige scenarier og lader adfærdseksperter, forhindringsspecialister og politikere give deres bud på, hvordan de ser på forhindring og forebyggelse i fremtiden.
    Fra Green Power Denmark, Jørgen S. Christensen
    G3 - F&P
  • 12.30
    Link
    Klimaeksperterne giver bud på Østersøens energiudfordringer
    I det sidste år er Østersøen blevet central for Europa og verdens sikkerheds- og energipolitik. En af de politiske løsninger handler om en syvdobling af havvind inden 2030. Men hvordan får vi sat fart i processen og sat handling bag de flotte ambitioner? Skal vi vænne os til vindmøller ved Bornholms kyster? Hvordan skaber vi sikkerhed omkring vores energiressourcer? Hvordan bliver Bornholm et grønt centrum for energi? Og hvordan undgår vi, at havne i Østersøen bliver en knap ressource? 

    Fra Green Power Denmark
     Kristian Jensen.
    C22 - Hovedscenen
  • 14.00
    Link
    Udvikling af fremtidens grønne energiparker
    Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til samtale om de muligheder og udfordringer der er ved at udvikle grønne energiparker i Vestjylland, så der sikres både nødvendig energiinfrastruktur samt lokal forankring og værdiskabelse. Vi skal også blive klogere på kommunens samarbejde med GreenGo Energy om at udvikle en grøn energipark baseret på 4GW vedvarende hybrid sol- og vindenergi, der fødes direkte til en ny energipark, hvor kernen bliver 2GW elektrolyse. Det er målsætningen, at der årligt er en produktion på over 1 million ton grønne brændstoffer i projektet, som hedder Megaton.

    Fra Green Power Denmark
     Kristian Jensen.
    F7 - Kommunernes telt
  • 14.00-14.45
    Link
    Din elbil kører på atomkraft. Så bør du droppe hyklriet?
    I Danmark er vi historisk set modstandere af atomenergi. Men EU kategoriserer det som klimavenligt. Og faktisk bruger du allerede energi fra udenlandske atomkraftværker, når du tænder for elkedlen eller kører en tur i din elbil. I Tyskland lukker de sidste atomkraftværker. Men lande som Sverige og Storbritannien er klar til at øge produktionen af atomenergi for at kunne indfri deres klimamål. Er det tid til at begrave frygten fra halvfjerdserne og opføre vores egne, moderne reaktorer? Er vi ude i generationskamp? Kan vi overhovedet komme i mål med den grønne omstilling uden atomenergi? Eller skal vi holde os til vores styrkepositioner inden for sol og vind?
    Fra Green Power Denmark, Thomas Aarestrup

    G3 - F&P
  • 14.30-15.15
    Link
    Atomkraft - Ja, tak! Nej, tak! Øhh...
    Forestil dig en CO2-fri energikilde, der fylder meget lidt og leverer stabil energi 24-7-365 – uanset vejrets luner. Sådan en energikilde ville kunne indfri mange af vores grønne ambitioner. Tilhængere af atomkraft påstår, at vi allerede har det værktøj. Modstanderne mener, at vi har mange bedre løsninger. I begge grupper står forskere og aktører med enorm viden og stor veneration for den grønne omstilling. Så hvad er op og ned?
    Fra Green Power Denmark, Ole Rydahl Svensson
    H6 - Aarhus Universitet, Aurora, kajplads H6
  • 14.45-15.25
    Link
    Hvad er kraftvarmeværkernes rolle - før, ny og i femtiden?
    Kraftværkernes rolle i fremtidens energisystem – og hvor kommer vi fra og hvor er vi på vej hen? Det spørg vi panelet om.
    Fra Green Power Denmark, Thomas Aarestrup
    Klima- og Energiteltet, C36

 

Information

Sted
Folkemøde Bornholm
Dato og tidspunkt
15. juni kl. 09.00 - 17. juni 2023 kl. 17.00

Kontakt

Peter Alexandersen

Peter Alexandersen

Afdelingschef, Kommunikation
22 25 90 72